Articolele de pe acest blog sunt extrase din lucrarea mea de licenta în psihopedagogie specială şi din cele două lucrări de dizertaţie în domeniile educaţiei integrate şi kinesiologiei. Le-am sintetizat şi le-am dat un aspect mult mai accesibil publicului larg publicându-le şi în cartea Copilul şi motricitatea. Program de educare neuromotorie, aparută in 2008.

miercuri, 12 decembrie 2012

Editura Nomina si Gabriela Petrut-Barbu va invita la lansarea cartii Copilul si motricitatea, ed.2.
Prezenta editie este imbogatita cu un capitol de psihomotricitate, logopedie, jonglerie si multe jocuri.
Sunt asteptati atat parintii, cat si studentii sau tinerii specialisti in domeniile kinetoterapiei si psihopedagogiei speciale.

6 comentarii:

  1. buna ziua! puteti sa imi spuneti va rog daca aceasta carte contine si exercitii care pot fi efectuate cu bebelusul (in acest caz 6 luni)si ce jocuri si jucarii sunt indicate pentru dezvoltarea motricitatii grosiere si fine? daca nu...m-ati putea indruma catre informatii de genul? va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      da, acesta carte este axata in principal pe exercitii de dezvoltare motorie grosiera si fina, dezvoltarea prin joc motric la copiii foarte mici, adica bebelusi. Exercitiile merg de la 0 la 3/4 ani sau mai mult in programul de psihomotricitate.

      Ștergere
  2. am vazut ca vorbiti in alt articol de exercitiile care se pot face cu mingea terapeutica atunci cand copilul incepe sa mearga...as fi foarte interesata si de acelea.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocul pe mingea terapeutica e esential la copilul care invata sa mearga. Il va scuti de numeroase cazaturi, ajutandu-l sa dezvolte un bun echilibru, stabilitate. Se intareasc bine articulatiile interesate in mers. Puteti sa va jucati pe minge punand copilul pe burtica, pe spate, in sezand sau sa-l saltati pe minge ca pe o trambulina de sarit. In carte am multe exemple de jocuri de pe minge sau cu mingea. Nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa unde creste un copil.

      Ștergere
    2. va multumesc foarte mult, sunteti foarte draguta. am sa achizitionez cartea.sa stiti insa ca am gasit-o destul de greu, am cautat pe net jucarii pentru dezvoltarea motricitatii grosiere (si nu am gasit, bineinteles :) ), dar am gasit blogul si apoi cartea (pe care nici nu stiam ca o caut- nu stiam ca exista asa ceva). o mama care cauta ”de ce nu se rostogoleste bebelusul la 6 luni” sigur nu va da peste carte, iar din descrierea facuta in librariile online cartea pare mai mult un suport de curs. va spun asta pentru ca mi se pare o carte extrem de utila si poate gasiti o cale sa o faceti mai vizibila si mai accesibila parintilor.
      mult succes in ceea ce intreprindeti!

      Ștergere
  3. Multumesc mult pentru sfat. Am sa-i transmit asta editorului meu. Va doresc sa cresteti mari si sanatosi!

    RăspundețiȘtergere