Articolele de pe acest blog sunt extrase din lucrarea mea de licenta în psihopedagogie specială şi din cele două lucrări de dizertaţie în domeniile educaţiei integrate şi kinesiologiei. Le-am sintetizat şi le-am dat un aspect mult mai accesibil publicului larg publicându-le şi în cartea Copilul şi motricitatea. Program de educare neuromotorie, aparută in 2008.

duminică, 28 august 2011

ateliere Montessori


8 comentarii:

  1. Salut! Am fost acolo si mi-a parut foarte bine. Am invatat multe si astept urmatoarele intalniri Montessori la Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe cand va fi urmatorul atelier?
    V-am auzit la Radio Renasterea in aceasta vara si de atunci tot imi doresc sa va cunosc. Sunt fascinata de stilul de educatie Montessori!

    RăspundețiȘtergere
  3. in aceasta toamna ne vom intalni cu siguranta. Tot la biblioteca din Manastur. Va anunt din timp!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiti pe cineva in Cluj care sa confectioneze materiale Montessori la un pret rezonabil?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! Daca va intereseaza si alta varianta, pe site-ul meu cu jucarii se mai intampla cand si cand sa am chiar jucarii originale din gama Montessori,second hand,in stare foarte buna;noi se gasesc,dar la preturi exorbitante.
    De asemenea, jucarii din lemn din seria incastrelor pe diferite teme am chiar in mod frecvent.
    Daca detinatoarea blogului e de acord sa las linkul aici, vi-l scriu fara probleme si comunicam apoi. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, sigur, suntem cu totii interesati. Trimite linkul, Julia. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  7. as dori linkul daca se poate pt materiale montessori daca se poate, si as avea si eu o intrebare daca se poate cand invata alfabetul tactil cum facem sunetele? acelas sunet ca si in engleza sunt putin nedumerita
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu prea inteleg intrebarea, Anca. desigur ca se asociaza sunetul (fonemul) cu grafemul (litera scrisa de mana). Posibilitatile de invatare sunt aproape nelimitate. Copiii sunt invatati cu fonemele alfabetului latin inca din viata intrauterina, apoi sunt in parmanenta supusi unor bai de cuvinte atunci cand vorbim cu ei, iar cand sunt pregatiti (4-6 ani) pot fi invatati sa le recunoasca si semnul corespunzator fiecarui sunet, adica sa citeasca si mai apoi sa le scrie. Montessori face din scris o placere prin faptul ca ii indruma pe copii sa deseneze practic fiecare litera si astfel ei si-o pot reprezenta mental.

      Ștergere